Janja Garnbret z nami na FGF, ob razprodani še dodatna projekcija filma Stena – vzpon do zlata

2. 2. 2022

Olimpijska prvakinja Janja Garnbret bo poskrbela, da bomo res prav olimpijsko vstopili v 16. Festival gorniškega filma, saj se nam bo pridružila na projekciji filma Stena – vzpon do zlata ob odprtju festivala 14. februarja v Ljubljani. Ker je ta projekcija že razprodana, bo 15. februarja v Cankarjevem domu še dodatna projekcija težko pričakovanega dokumentarnega filma, ki bo 14. februarja na ogled tudi v Radovljici. Najboljša športna plezalka na svetu je glavna junakinja tudi v filmu Janja Garnbret – popolna sezona, ki si ga boste lahko ogledali v Ljubljani, Domžalah in Celju.

16. Festival gorniškega filma bo 14. februarja v Ljubljani in Radovljici ob 20. uri slovesno odprl dokumentarni film Stena – vzpon do zlata, olimpijska zgodba štirih elitnih plezalk, tudi naše olimpijske prvakinje Janje Garnbret, pogovor s katero bo požlahtnil uvodno projekcijo v Ljubljani, na kateri se nam pridruži tudi režiser filma Nick Hardie. Ker je ta projekcija že razprodana, bo dodatna pojekcija v Cankarjevem domu 15. februarja ob 15. uri. Vstopnice so že na voljo.

Stena – vzpon do zlata (Cankarjev dom, Ljubljana in Linhartova dvorana, Radovljica, 14. februar ob 20.00 & Cankarjev dom, 15. februar ob 15.00)
Štiri vrhunske plezalke: Janja Garnbret, Shauna Coxsey, Brooke Raboutou in Miho Nonaka se borijo za olimpijsko vozovnico, nato pa je olimpijada zaradi epidemije covida-19 prestavljena za eno leto. Mlade ženske so se morale soočiti s svojimi psihičnimi in fizičnimi demoni, film pa je osupljiv vpogled v življenje olimpijca, ki obenem razkriva, kaj v resnici pomeni biti človek.

Prva dama športnega plezanja je tudi glavna junakinja filma Janja Garnbret – popolna sezona, ki bo 16. februarja na ogled v Ljubljani, dan pozneje pa v Domžalah in Celju. 

Janja Garnbret: popolna sezona (Cankarjev dom, Ljubljana, 16. februar ob 17.30 & Mestni kino Domžale in Mestni kino Metropol, Celje, 17. februar ob 17.30)
REEL ROCK je obiskal Janjo Garnbret in njen domači kraj, kjer so poskušali odkriti njene skrivnosti in ustvariti intimen portret mlade prvakinje, ki se je zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je zmagala na vseh tekmah sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju.