Žirija


Jure Niedorfer

Slovenija

Producent, režiser in snemalec Jure Niedorfer (rojen 1981) je doštudiral geografijo. Je oče dveh podivjanih »gamsov«. Zadnjih 25 let se aktivno ukvarja z različnimi oblikami gibanja v gorah, zadnjih 15 let pa je profesionalno zavezan video in filmski produkciji. Posveča se predvsem komercialnim projektom, njegova dela pa so bila prikazana in tudi nagrajena na več filmskih festivalih. Motivirajo ga strast do gora, estetika slike in iskrenost zgodbe.


Melania Lunazzi

Italija

Umetnostna zgodovinarka in novinarka Melania Lunazzi (rojena 1971) je že od najstniških let zaljubljena v gore. Najraje pleza v skali in turno smuča, še posebej v Dolomitih ter Karnijskih in Julijskih Alpah. Sodeluje s številnimi italijanskimi revijami in časopisi, za katere piše o umetnosti in temah, povezanih z gorami. Obenem je tudi aktivna raziskovalka in avtorica več knjig o pionirjih alpinizma, kakršna sta bila Napoleone Cozzi in Balthazar Hacquet. Leta 2019 je napisala dramo o sestrah Grassi, dveh nekonvencionalnih navdušenkah nad gorami, s katero je uspešno gostovala v mnogih gledališčih.


Iztok Osojnik

Slovenija

Pisatelj, prevajalec, alpinist in svetovni popotnik dr. Iztok Osojnik (rojen 1951) je objavil več kot 50 knjig poezije, romanov in strokovnih monografij. Njegova dela so prevedena v več kot 25 jezikov. Med drugim prevaja tudi alpinistične avtorje (Mark Twight, Stipe Božić, Steve House). V svojem času je preplezal nekaj najtežjih smeri v domačih in tujih gorah. Živi in dela v Ljubljani.