Korra Pesce: Navpični svet
Kategorija: Predavanja, Spremljevalni program

Korra se je alpinizma lotil sam na štiritisočakih skupine Monte Rose, kjer mu ni bilo nič podarjenega. Še preden je spoznal svet plezališč in športnega plezanja ali opravil vozniški izpit, je sam preplezal visoko in nevarno vzhodno steno Monte Rose in Brenvo v Mont Blancu. Po selitvi v Chamonix se je povsem posvetil goram in plezal z najboljšimi alpinisti, kar mu je dalo dovolj izkušenj za najtežje smeri na svetu. Kot specialist za mešano plezanje je splezal številne prvenstvene smeri in opravil prve proste ponovitve starih tehničnih smeri, ki so tako postale izziv za najboljše sodobne plezalce. Njegova najljubša stena je severna stena Grandes Jorasses, v kateri je splezal štirinajst različnih smeri.
Med njegovimi najboljšimi vzponi v Alpah so prvenstvena smer Ghost Dog v Sass Pordoi, pa tudi Full Love v Aiguille du Peigne in Dry Hard v Aiguille des Pelerins, ki ju je splezal v mešanih razmerah.
V Patagoniji je opravil prvo ponovitev smeri Tiempos Perdidos v Cerro Torreju, ki ga je preplezal tudi po smeri Ragni, v mogočni severni steni te gore pa je poskušal preplezati tudi direktno prvenstveno smer, a je ostalo le pri odličnem poskusu. Opravil je prvo ponovitev smeri Psycho Vertical v Torre Eggerju in preplezal severni steber Fitz Roya. V Indiji je v alpskem slogu preplezal zahodni steber Bhagirathija 3.


Na sporedu:
Mestni kino Domžale, Tomčeva dvorana, 28. juniij 2021 ob 19:00