Daniel Burlac

Daniel Burlac (1968) je romunsko-francoski producent, ki je kot član žirije, organizator ali predavatelj sodeloval na več kot 250 mednarodnih festivalih po Evropi, Severni Ameriki, Afriki in Aziji. Rodil se je v romunskem Brasovu in leta 2005 končal študij režije na francoski državni filmski šoli La Fémis. V desetletju dela v filmski industriji je z 18 filmi osvojil skoraj 110 nagrad in zbral več kot 120 nominacij na mednarodnih in domačih filmskih festivalih. Od leta 2016 je direktor romunskega festivala Alpin Film Festival.

Jernej Šček

Jernej Šček (1988) je tržaški Slovenec, filozof, profesor, publicist. Poučuje filozofijo in zgodovino na liceju Franceta Prešerna s slovenskim učnim jezikom v Trstu, na Filozofski fakulteti v Ljubljani kot doktorand raziskuje renesančni humanizem in vlogo humanističnih ved v sodobnosti. Objavlja znanstvene in poljudne članke v slovenskih in tujih revijah, predava, prevaja ter izdaja strokovna in leposlovna dela. Vrsto let je sodeloval z Deželnim sedežem RAI v Trstu kot voditelj in avtor radijskih oddaj. Je navdušen gornik, poznavalec gorniške literature in sodelavec mednarodnega Festivala gorniškega filma v Ljubljani. S svojo dvojezičnostjo se sproščeno premika med kulturnimi pobudami v slovenščini in italijanščini.

Viki Grošelj

Viki Grošelj (1952) je vrhunski alpinist, himalajec, reševalec in gorski vodnik. Sodeloval je na več kot tridesetih odpravah v zunajevropska gorstva. V Himalaji je med drugim opravil enajst vzponov na vrhove osemtisočakov. Prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh celin, je tudi avtor sedemnajstih knjig. V letih od 2005 do 2013 je v sodelovanju s TV Slovenija pripravil dokumentarno TV-serijo Velikani Himalaje. Po letu 2015, ko je doživel in preživel katastrofalni potres v Nepalu, vodi humanitarno akcijo za pomoč Nepalcem, prizadetim v tej naravni nesreči.