Stipe Božić, Hrvaška

Stipe Božić (roj. 1951) je najuspešnejši hrvaški alpinist, ki se je povzpel na tri najvišje vrhove sveta in na najvišje vrhove vseh sedmih celin, na svojih potovanjih pa posnel ogromno čudovitih fotografij, s katerimi je sodeloval na številnih razstavah. Posnel in režiral je več kot sto dokumentarnih filmov, ki so bili nagrajeni na mednarodnih filmskih festivalih. Poleg alpinizma se je ukvarjal tudi s potapljanjem, jamarstvom in smučanjem. Je avtor številnih knjig in člankov. Kot fotograf, snemalec, novinar, montažer in režiser je sodeloval s Hrvaško radiotelevizijo.

Marko Magister, Argentina

Marko Magister, rojen leta 1987 v mestu Bariloche v argentinski Patagoniji, je uveljavljen industrijski oblikovalec, fotograf, snemalec in ljubitelj ekstremnih športov. Sodeloval je pri številnih projektih, povezanih s športom in naravo, med njimi pa je nemara najpomembnejši dokumentarni film The Path of the Condor argentinskega režiserja Christiana Hollerja. Ustanovil je kreativno agencijo BigAir Factory in se leta 2013 preselil v Evropo. V zadnjih letih je prepotoval velik del sveta in sodeloval z vrhunskimi športniki, kot so Marko Prezelj, Adrien Loron, Klaus Ohlmann, Tomas Slavik in Sara Aydin.

Javier Barayazarra, Španija

Javier Barayazarra se je rodil leta 1961 v Bilbau. Študiral je baskovsko filologijo in se pozneje specializiral za avdiovizualne komunikacije. Kot snemalec, montažer in režiser je sodeloval pri kratkih in dokumentarnih filmih o plezanju in alpinizmu na vseh celinah, pri čemer velja posebej omeniti televizijsko serijo 7 walls, 7 continents z bratoma Pou. Je ustanovitelj in direktor gorniškega filmskega festivala Mendi Film Festival, ki je zaživel leta 2008, od leta 2012 pa se odvija v Bilbau. Trenutno je predsednik Mednarodne zveze gorniškega filma (International Alliance For Mountain Film).