Andrej Grmovšek

Andrej Grmovšek je alpinist, plezalec, raziskovalec in občudovalec manj obljudenih predelov našega planeta, predan oče in mož, naravovarstvenik, ljubitelj zasneženih strmin in prosto tekočih rek … V svoji tri desetletja dolgi alpinistični karieri je preplezal številne zahtevne stene in smeri v vseh pomembnejših gorstvih našega planeta. S svojimi vzponi si je večkrat prislužil naziv najuspešnejšega slovenskega alpinista, predvsem pa nabral globoka in trajna doživetja, ki jih je pogosto predstavil s fotografijami, filmi, članki. Na Festivalu gorniškega filma je že sodeloval kot predavatelj in soavtor filmov, tokrat pa sprejema čast in odgovornost izbora najboljših filmskih izdelkov.

Billy Choi

Billy Choi je po končanem študiju filma na univerzi Dongguk sodelovala pri številnih projektih, povezanih z gibljivo sliko – Jeonju International Film Festival, Seoul International Women’s Film Festival, Korean Film Council in Korean Barrier Free Films Committee. Leta 2014 se je pridružila ekipi festivala Ulju Mountain Film Festival, kjer je še danes aktivna kot programski vodja.

Pawel Wysoczanski

Pawel Wysoczanski se je rodil leta 1980 v Głogówu na Poljskem. Na univerzi v Katovicah je zaključil študij na akademiji za radio in televizijo. Je avtor številnih dokumentarnih in celovečernih filmov, s katerimi je prejel nagrade na mnogih festivalih. Med njegovimi zadnjimi deli izstopa film Jurek (2015) o velikem poljskem alpinistu Jerzyju Kukuczki, ki je bil predvajan po vsem svetu in prejel kar 27 nagrad. Kot strokovni sodelavec sodeluje pri poljskem filmskem inštitutu.