Aleša Valič

Aleša Valič je urednica in scenaristka v Izobraževalnem programu Televizije Slovenija. Velik del svojega poklicnega delovanja posveča ustvarjanju izobraževalnih in dokumentarnih oddaj in filmov predvsem s področja naravovarstva, naravoslovja in etnologije. Med njimi je tudi serija o slovenskih Alpah in slovenskih naravnih parkih. Kot urednica programa je posebno pozornost namenjala tako lastni televizijski kakor tudi neodvisni slovenski produkciji filmov z najširšo gorniško vsebino in izboru tujih filmov tega žanra. Več let že sodeluje v okviru Festivala gorniškega filma v žiriji za podelitev nagrade Televizije Slovenija. Je diplomirana etnologinja in slovenistka ter se že dolgo posveča tudi slovenskemu jeziku v javni rabi, prosti čas pa najraje namenja naravi, veslanju in fotografiji.

Marco Ribetti

Marco Ribetti je namestnik direktorja Narodnega muzeja gora (Museo nazionale della montagna) iz Torina, kjer je kurator zgodovinske kinoteke in videoteke. V dvajsetih letih je raziskal in izvedel skoraj 150 samostojnih razstav, posvečenih vsem vidikom gorske kulture, od alpinizma do raziskovalnih odprav. Na to temo je v Italiji in tujini postavil številne razstave. V sklopu zgodovinske kinoteke in videoteke te pomembne državne ustanove se ukvarja z zbiranjem, arhiviranjem in upravljanjem filmskih posnetkov.
S prispevki o filmih in kinematografiji Alp in drugih svetovnih gorstev sodeluje z mnogo revijami, posvečenimi goram in alpinizmu.
Sodeluje s področnimi festivali in se redno udeležuje srečanj Mednarodne zveze gorniškega fima, združenja, ki gorniški film promovira v svetu in ki jo je leta 2000 soustanovil prav torinski muzej.

Martina Čufar Potard

Martina Čufar Potard, v Chamonix preseljena Mojstrančanka, pleza že 28 let. Po končani tekmovalni karieri, med katero je bila tudi svetovna prvakinja v težavnosti, se je popolnoma posvetila skalnemu plezanju – ne samo športnemu, tudi tradicionalnemu plezanju in velikim stenam. Kljub temu da je mama dveh nadobudnežev, je plezalna strast ni zapustila. Pred kratkim je preplezala svojo drugo smer, ocenjeno z 8c. Kadar ne pleza, redno spremlja dogajanje na plezalni sceni, tako v skali kot na tekmovanjih, tudi kot publicistka, prevajalka in predavateljica. O njej je bilo posnetih nekaj kratkih filmov, obiskala je tudi več festivalov gorniškega filma (Zakopane, Ax les Thermes, Chamonix).