Hvala

11. festival gorniškega filma je v Ljubljano, Domžale, Celje, Novo Gorico in Mojstrano pripeljal 44 filmov o alpinizmu, plezanju, avanturi, gorski naravi in kulturi ter šest izjemnih zgodb predavateljev.
 
Najbolj ste nas razveselili zadovoljni obiskovalci, ki ste navdušeni odhajali domov in se vračali znova in znova; lepo je bilo videvati iste obraze in veseli smo bili vsakega novega. Poslanstvo organizatorja Festivala gorniškega filma, Društva za gorsko kulturo, je namreč ljudem približati gorski svet, z vsemi zgodbami, ki se pišejo v njegovih nedrjih. Verjamemo, da nam je to tudi letos uspelo.
 
Da delo letošnje mednarodne žirije ni bilo mala malica, ampak pošten zalogaj, lahko pritrdijo člani žirije: Aleša Valič in Martina Čufar Potard in Marco Ribetti, ki so opravili jagodni izbor filmov.
Posebna zahvala gre tudi partnerjem festivala, ki ste gostili pestro dogajanje, ter pokroviteljem in podpornikom, ki ste finančno in medijsko podprli naš gorniški praznik v dolini.
 
Še enkrat iskrena zahvala vsem filmskim ustvarjalcem, žiriji, partnerjem in seveda vam, drago občinstvo, kajti brez vaše podpore bi bil naš trud zaman.
 
Na snidenje ob letu osorej – na 12. festivalu gorniškega filma!