Gabriela Kühn

Gabriela Kühn (Poljska) je namestnica direktorja festivala Mountain Film Meetings, ki ga že enajst let organizirajo v Tatrah, in podpredsednica Mednarodne zveze gorniškega filma (The International Alliance for Mountain Film). Od samega začetka je odgovorna za izbiro filmov in pripravo festivala, ki je bil ustanovljen na pobudo skupine študentov in nato postal uradni dogodek v Zakopanah in član Mednarodne zveze gorniškega filma. Gabriela je diplomirala iz primerjalne književnosti in tujih jezikov. Filme in knjige prevaja iz italijanščine, angleščine in francoščine ter je opravila evropski magisterij iz človekovih pravic in demokratizacije. Članica žirije je bila že na številnih filmskih festivalih (Trento Film Festival, Cervino Cine Mountain, Mendi Film Festival in Festival International du Film de Montagne Autrans). V prostem času uživa v plezanju, turnem smučanju in jadranju.

Jack Tackle

Jack Tackle (ZDA) se z alpinizmom ukvarja že dvainštirideset let. V tem času se je udeležil številnih odprav v Himalajo, Južno Ameriko, Evropo in na Aljasko, povsod pa so ga zanimale predvsem nove, nepreplezane smeri. Je gorski vodnik in avtor številnih člankov, ki so bili objavljeni v najrazličnejših publikacijah (Alpinist, Voices from the Summit, Outside Magazine, Climbing, Rock and Ice, New York Times, LA Times). Nekatere najpomembnejše vzpone je opisal v poročilih, ki so bila objavljena v zborniku AAC. Predaval je na filmskem festivalu v Banffu, filmskem festivalu v Trentu in na sedežu National Geographica v Washingtonu. Od leta 1977 je član American Alpine Cluba, kjer trenutno sodeluje v uredniškem odboru, ta organizacija pa mu je leta 2003 tudi podelila nagrado Sowles Award.

Marko Brdnik

Marko Brdnik je poklicni glasbenik, harmonikar, ki je klasično glasbo študiral v Nemčiji in za svoje glasbeno ustvarjanje prejel več uglednih nagrad. Dejaven je kot solist, komorni in studijski glasbenik. Je avtor glasbe za 40 različnih gledaliških in plesnih predstav. Na harmoniko rad igra klasično glasbo, jazz, tango in punk-rock. Njegova druga strast je plezanje, še posebej prvenstvenih smeri. Prav tako zelo rad rešuje balvanske probleme in pleza s cepini po skali. Navdušuje se nad stenami nad Logom pod Mangartom, kjer bi rad splezal še kakšno prvenstveno smer. Ceni alpinizem z domišljijo. Je soavtor glasbe in treningov gledališke predstave o alpinistki Pavli Jesih Pavla nad prepadom.